Ons bouwproject

Projectontwikkelaar “SOGent” en vzw geWOON-WIJS maken samen plannen…

“Ecowijk Gantoise” is het eerste ecologisch wijkproject te Gent en stoelt op een samenwerking met SOGent . De naam werd ontleend aan het voetbalverleden van deze plek enerzijds en aan de sterk ecologische insteek van dit bouwproject anderzijds.

Deze locatie te Gentbrugge draagt heel wat troeven in zich voor onze jongvolwassenen. Ze ligt niet alleen dicht bij het centrum en goed bereikbaar met openbaar vervoer, maar bevindt zich eveneens op wandelafstand van St-Gregorius, het KOC waar onze jongeren voorheen verbleven en van waaruit in de toekomst ook begeleiding kan voorzien worden. Ecowijk Gantoise wordt een geheel nieuwe wijk, waarin onze jongvolwassenen al van bij aanvang deel uit kunnen maken, wat de integratiemogelijkheden optimaal maakt.

Het woonproject zal concreet uit 10 koopstudio’s bestaan, aangepast aan de specifieke noden van mensen met autisme. Een aantal studio’s zullen gelijkvloers gepositioneerd worden zodat ze makkelijk rolstoeltoegankelijk zijn. Iedere studio wordt uitgerust met eigen sanitair en keuken, één slaapkamer en een leefruimte. Het geheel van dit woonproject zal zoals de overige woningen op de Ecowijk Gantoise over een eigen tuintje beschikken. Een aparte inkomdeur zal niet alleen structureel belangrijk zijn, maar ook de nodige rust bieden aan de bewoners binnen dit woonzorgproject.

Momenteel ziet de site van Ecowijk Gantoise er nog als volgt uit:

 

Het doel is om tot volgend scenario te komen:

 

Plan :

Maquette: