Waarom?
Bij wooncoop dromen ze van een toekomst waarin iedereen kan wonen in een kwalitatieve en duurzame woning, te midden van een sociaal netwerk van buren. Een wereld waarin men de baksteen in de maag niet meer hoeft te slikken. Waar je kan kiezen voor een volwaardig alternatief, steeds op maat van jouw woonbehoefte. Waar jij, als bewoner zorgeloos mee aan het stuur kan zitten. Door het samenbrengen van talenten en middelen willen ze een nieuwe vorm van luxe creëren.
Hoe?
Op vraag van burgers koopt wooncoop panden of gronden, maakt ze klaar en beheert het goed tijdens de bewoning. Door samen aan tafel te zitten kunnen zij de woondroom van de groep realiseren. Dat doen ze met behulp van de financiële inbreng van de coöperant-bewoners en externe investeerders. Zij werken transparant en kostendelend.
Wat?
wooncoop brengt een radicaal nieuw woonmodel in de samenleving.
Het beste van twee werelden: huren en kopen. Als coöperant-bewoner krijgt men woonrecht waardoor je de woning zolang dat het jou past kan bewonen. Daarnaast is het zorgeloos wonen omdat het goed beheer van de woning wordt verzorgd door de coöperatie. Je beschikt ook over een grote flexibiliteit doordat de wooncoöperatie het principe van levensbestendig wonen kan aanbieden: afhankelijk van wijzigende woonbehoefte kan je binnen de coöperatie van woning veranderen. Bouw mee aan de coöperatieve woondroom van de toekomst en creëer meer tijd voor het sociale en creatieve leven.